حفاظهای فلزی و بیرونی ساختمان مثل حفاظ روی دیوار، حفاظ پنجره، انواع نرده و… همانند دربهای فلزی حیاطی و لابی وظیفه اصلی بالابردن امنیت ساختمان و حفظ و نگهداری محیط امن خانه را برای ساکنین منازل و محیطهای تجاری دارد. و امنیت ضروریترین نیاز هر انسان برای حفظ و دفاع از جان و اموال خود و عزیزان است و انسان همیشه میل به بالابردن محیط امن خود دارد!
با توجه به نیاز روز افزون هر شخص به ایجاد امنیت برای محیطهای شخصی و حتی اداری در برابر دزدی، بعد از انتخاب درب فلزی و ورودی مناسب ساختمان خود، در مرحله بعد استفاده از حفاظ دیواری برای جداسازی ساختمان از دسترس افراد متجاوز و حتی حیوانات بیرون، بسیار کاربردی و پراستفاده است.
حفاظهای رو دیوار به جهت بالا بردن دو اصل همیشگی در ساختمان یعنی:
۱- امنیت ساختمان
۲- زیبایی ساختمان.
نسل به نسل تغییر کرده و هرساله بسیار کاربردیتر و پیچیدهتر شده که سیر تکامل آن: از سیم خاردار سوزنی و خطی (که با قیچیهای ساده قابل برش بودهاند و با پارچههای برزنتی ضخیم قایل صاف شدن) به سیم خاردار حلقوی با مفتول ساده و سپس فنری با خارهای تبری شکل رسید (که با قیچیهای سنگیننتر باز قابل برش بودن و همچنین سیم خار دار در ارتفاع در هر ۳ متر طول نیاز به حداقل یک ستون فلزی دارد).
از آن به بعد نوبت به حفاظهای نیزهای و میلگرد سرکج و درنهایت خم آبشاری رسید (که چون در فاصلههای منظم بصورت نردههای عمودی است و تیزی نیزه آن فقط در سر این نوع حفاظ قرار دارد زیر حفاظ کاملاً دستگیر و بالا رفتن از آن در کمترین زمان ممکن میسر است. همچنین این حفاظها نیاز به پروفیل به میزان دو برابر محیط محافظت شده جهت کلاف کردن حفاظها در دو ارتفاع بالا و پایین نیزه و یک هزینه جوشکاری و رنگ کاری برای خریدار در نهایت برای خود داشت، که اصلاً مقرون بصرفه هم نبود)
سپس انقلاب بزرگی در حفاظها شد، بله نسل حفاظهای شاخ گوزنی رنگ شده و آماده نصب در شاخههای دو متری پدیدار شد که علاوه بر امنیت بالا، در زیباسازی محیط هم بسیار تأثیرگذار بود، این حفاظها از میلگرد فلزی ساخته میشود و همانند شاخ گوزن بوده و از پایین به بالا حجیمتر میشود و تیزیهای بسیار بیشتری نصبت به حفاظ نیزهای سرکج مخصوصاً در بالای آن دارد (دست و پا گیرتر برای سارقان بود = امنیت بالاتر) در شاخ گوزنی استاندارد برای حفظ تعادل و نگهداری شاخکهای بالا و رعایت استانداردهای امنیت حفاظ، باید هنگام تولید حفاظ در شاخکهای پایین از میلگردهای سنگینتر استفاده میشد تا در صورت فشار و یا تحمل وزن سارق حفاظ پایدار میماند و کج نمیشد.
در همین دسته از حفاظ میلگردی، یکسری از حفاظها روی زیبایی ساختمان تمرکز بیشتر کردند مثل طرح لیلیوم، طرح نیزار، طرح نخل و… این حفاظها زیبایی بیشتر و سنگینتر (قیمت بالاتر) ولی تیزی و شلوغی و در نهایت امنیت کمتری نسبت به شاخ گوزنی داشتند و همچنان دارند.
در نهایت نسل جدید حفاظ شاخ گوزنی وارد بازار شد به نام حفاظ بوتهای که کاملاً شبیه به بوته بوده و از همان ارتفاع پایین حجیم شده به بالا میآید که این امر سبب شده که شاخکهای تیز در همه ارتفاعها بصورت یکسان متراکم بوده و طرح آن سبب شده تعادل حفاظ، در فشار و تحمل وزن سارق هم بهتر حفظ بشه و در نتیجه در حالت استاندارد امنیتی حفاظ، نیاز به استفاده از میلگرد سنگین نبوده و حفاظ ایمنتر و سبکتر شده (ارزانتر برای خریدار)
اگر دقت کرده باشید در طول مسیر تکامل حفاظ دو نکته همیشه حائز اهمیت بوده:
بهینهسازی امنیت :
با ایجاد پیچیدگی و شلوغی طرح حفاظ (هدر رفتن وقت بیشتر برای ورود سارق به داخل) ۲- سبکسازی حفاظ در حد استاندارد – جهت ارزان شدن محصول نهایی برای خریدار (بدون افت کیفیت)
پس نتیجه میگیریم در میان همه حفاظهای استفاده شده از قدیم تا به امروز حفاظ بوتهای مؤثرترین، مقاومترین و ارزانترین حفاظ موجود در بازار هستش. لازمه بدونید که استفاده از این مدل حفاظهای دیواری، که از پیش رنگ شده و در قطعات ۲ متری آماده نصب هست، باعث پایین آمدن قیمت نهایی و سهولت در نصب این محصول شده هست
که مقایسه این محصول آماده، ساخته شده، رنگ شده و آماده نصب با محصولات مشابه که نیاز به خرید مواد اولیه، ساخت توسط استاد کار و رنگآمیزی مجزا دارد تفاوت قیمتی و سهولت استفاده از این محصول را برای شما آشکار میسازد.
در نسل قدیم یعنی حفاظ شاخ گوزنی بصورت ایمن و استاندارد از میلگردهای ۱۰ یا ۱۲ میل و با فاصله ۱۲.۵ سانت استفاده میشد که محصول نهایی ۸ ردیف عمودی در شاخههای دو متری داشت، اما در نسل جدید حفاظهای بوتهای از میلگرد ۹ میل با فاصله ۱۰ سانت استفاده میشود که در شاخههای دو متری، ۱۰ ردیف را برای ایجاد مقاومت بیشتر و کم کردن فضای مابین به ما میدهد که باعث پایین آمدن قیمت نهایی محصول، مقاومت بالاتر، برندگی بیشتر و حتی بیشتر شدن ظرأفت و زیبایی محصول شده است. و ورود سارق و حتی حیواناتی مثل گربه و… به حیاط را، دچار مشکل میکند و یک محیط امن را در برابر محیط بیرونی فراهم کرده و ساکنین را آسوده خاطر میکند.